Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Senaste nytt på landet

Written By: Cilla - Mar• 04•15

Vi håller på att bygga kök i sommarstugan nu och det har varit svårt att välja, men till slut efter mycket research fick det bli IKEA. Det är mycket att tänka på. För det första, hur mycket ska man göra om? Vi har precis fått kommunalt vatten och avlopp så köket har bara haft sommarvatten tidigare. Detta gör att man egentligen kan bygga om så mycket man vill. T.ex. flytta dörren till sovrummet så att man får mer plats i köket och liknande grejer.

 

Det viktigaste är kanske ändå köksinredning. Vilken stil ska man välja till ett landställe? Ska man försöka få det att se modernt ut nu när det ska bli just modernt? Eller ska man till varje pris försöka bevara den lantliga känslan? Till badrummet fick det bli det tidigare. Kanske lite konstigt att det ser ut som vilken innerstadslägenhet som helst, kontrasten blir stor. Men det blev snyggast så. Köket blir väl någonstans däremellan. Vitt, neutralt, fräscht.

 

Inget slår ett vitt kök, tycker jag. Med lite inslag av trä.

 

Nu har vi även börjat fundera på friggebod igen. Reglerna har ju ändrats och man får nu sätta upp ett mindre hus på 25 kvadratmeter (så kallat komplementhus eller Attefallshus). Vilket är otroligt generöst, tycker jag. På detta sätt kan man ställa den nya byggnaden nära den gamla så man kan dra ledningar emellan. Man får en hel gäststuga och ett förvaringsutrymme. Stugan kan levereras i en byggsats som bara är färdig att sätta upp. Gå hit för att söka efter olika husleverantörer.

 

I alla fall i det område där vi har vårt hus har det blivit vanligt att man flyttar permanent. Då kan det här vara ett bra alternativ för en äldre person som lever enbart på pension att få billigare levnadskostnader. Eller hyra ut vet jag! Eller ge till tonåring eller ungdom som inte är helt redo att flytta hemifrån ännu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>