Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Min inredningsstil

Written By: Cilla - Feb• 06•15

Jag har alltid haft en förkärlek för den “gotiska” inredningsstilen. Mysig med mycket textilier och färger, särskilt rött. Bokhyllorna i mitt vardagsrum är gjorda av mörkt trä. Väggarna är silver. Det finns mycket dekorationer, lampor och andra accessoarer i gjutjärn. Mattorna och gardinerna är mörkt röda. Och så lite spets och skirt svart tyg över gardinkapporna. I vaser har jag ställt fjädrar och annat kreativt. Jag har en gatlykta som golvlampa. Den är det många som har kommenterat och velat ha en likadan (en helt vanlig utomhuslykta från Bauhaus faktiskt, det gäller att vara kreativ, många tänker inte på att man kan blanda utomhus- och inomhusgrejer – allt är tillåtet så länge det inte orsakar kortslutning eller annat elektriskt fel, haha). Tavlorna föreställer vampyrer, det är faktiskt tarotkort som jag har låtit förstora och tryckt upp. Blev riktigt bra faktiskt. Sedan soffor kan ju göra ett helt rum! Själv har jag helt klart en preferens för hörnsoffor. Mysigt när man kan sitta och titta på sina vänner när man pratar. Vardagsrummet är ju helt klart ett sällskapsrum. Min soffa är svart och lite hårig, pälsig skulle man kunna säga. Den är rätt så liten jämfört med standarden och det är för att den inte ska stå för alltför mycket av fönstret. Det är viktigt att armstöden är sådana att man kan vila middag på dem. ;)

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>