Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Att sitta som på nålar – eller pinnar :)

Written By: Cilla - Dec• 18•14

Visst är det väl ändå något visst med den klassiska pinnstolen? Möbeln som vi sett sedan barnsben, hos såväl mormor som på moderna museet. Man kan använda dem till så gott som vad som helst. Skrivbordsstol, köksstol, ståpall för att nå upp till höga hyllor och skåp, tv-tittarstol, you name it. Vi har själva ett helt gäng vid matmöbeln i vardagsrummet. Kära gamla möbler som vi suttit på många sena kvällar och bara tjötat.

Det roliga är att vissa gäster har en förkärlek till just matbord. De där människorna som av någon anledning inte vill sitta i sköna, fluffiga soffor och umgås. Nej, hetsiga diskussioner ska det vara, vid ett bord som man kan slå näven i, där man kan vila armbågarna efter ivrigt gestikulerande och sedan avsluta med en vickning innan det är dags att äntligen masa sig hem klockan tre på natten. Dessa personer älskar pinnstolar där man sitter rakryggad och alert. Mer action helt enkelt. Efter-maten-pratet är bara en förlängning av middagen.

Det finns något estetiskt över pinnstolar. Den enkla, stilrena designen, det kala, avskalade träet, det simpelt eleganta som passar till precis allt. Denna klassiker kommer aldrig att dö ut. Den kommer snarare att alltid vara rätt. Just nu är denna typ av stol trendigare än någonsin och du kan förvänta dig att vågen kommer att bli långlivad. Pinnstolen finns i alla möjliga utföranden, färger, material och prisklasser. Dessutom är den lätt att återvinna vilket ytterligare bidrar till populariteten.

Din egen favorit kan du hitta på pinnstol.nu.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>