Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Ett ljusigt badrum

Written By: Cilla - Nov• 22•14

Nu när vi gjort om badrummet helt på landet och våra vänner precis har gjort om sitt badrum för andra gången efter att ha behövt göra stambyte som de inte visste om (puh!), så tänkte jag att det skulle handla lite om badrum för en gångs skull. Jag har precis suttit på INR:s webbplats och satt ihop ett drömbadrum med deras ritningsprogram. Riktigt skoj måste jag säga. :) Så här blev det:

 

(Klicka för större bild.) 

 

Först och främst så MÅSTE man ju ha badkar tycker jag (om det får plats). Jag älskar att bada i badkar, det är det lyxigaste som finns. Gärna med en drink eller ett glas vin i handen förstås. ;) Till badkaret valde jag en duschvägg i glas, alltså i stället för draperi. Det hade vi i England när jag bodde det och det var ganska schysst måste jag säga. Sen kunde man välja badrumsspegel med musikanläggning och det vore ju en dröm. Kopplas upp mot bluetooth. Vi har högtalare inbyggt i vårt badrum just nu men vi har inte orkat koppla ihop alltsammans så det funkar, haha. Men när vi bodde på ett fint hotell förra året så hade de en spegel med inbygg tv. Det var grymt! :) Glo på film medans man borstade tänderna. Men i alla fall, musik i badrummet är ett måste.

Sen så valde jag mörkt kakel för jag är så trött på det här vita, sterila och det blå som alla kör på – och har kört på i åratal. Stora skåp ska det vara, man väljer ju alldeles för litet vareviga gång tycker jag, så tänk på det! Ta alltid så mycket förvaring som du kan få, man inser aldrig hur mycket plats man egentligen behöver. Och underskåp i stället för spegelskåp tycker jag är bra för det ger ett mer minimalistiskt intryck och känns helt klart fräschare och modernare.

Solvik underskåp hittade jag något som hette också, där fick man två tvättställ så man slipper bråka om vem som ska göra sig i ordning först:

 

Sedan kan jag rekommendera en sådan här blandare som också finns där på sidan:

Modellen heter ARC 33. 

 

En sådan har min moster hemma hos dem, skitsnyggt! Vattnet rinner liksom “ovanpå” kranen. Människor känner en naturlig dragningskraft till vatten tror jag, och att se mer av vattnet, liksom uppifrån, är häftigt. Ser lyxigt ut.

Handdukstorkar brukade ju förr i världen vara långa horisontella stänger där man svepte över sina handdukar. Men en sådan här modern sak ska det vara nuförtiden:

 

ARC line 30 heter denna. 

 

Där hänger handdukarna på en varm stång på små krokar. Mycket snyggare och smartare tycker jag och spar plats. Har ni fönster i badrummet så är växter obligatoriskt. Själva har vi ett stort träd och några luftplantor/succulenter.

Jaha, då får väl jag drömma vidare om nytt badrum. :)

Trevlig helg på er allesammans!

 

(Detta inlägg är sponsrat av INR.) 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>