Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Var ska man slänga allt skräp?

Written By: Cilla - Nov• 12•14

Jag brukar säga att Feng Shui är lite bluff. Kanske inte precis bluff i ordets egentliga mening men är det inte många gånger så att energierna får rum att flöda fritt om man bara slänger lite grejer? Under hela våra liv köper vi saker eller får i gåva eller ärver. Och vi shoppar gärna, vi tar gärna emot saker men vi glömmer också att varje pryl har en domedag. Dagen då den obönhörligen måste slängas! Att kasta saker kan bli både kostsamt och jobbigt och extra mycket trubbel kan det bli om man inte har en bil, eller ännu värre inget körkort.

Har ni tänkt på att många bostadsområden idag har eliminerat grovsoprum helt? I min bostadsrättsförening hade vi container två gånger om året. Men då folk inte respekterade reglerna och andra förbipasserande människor som inte hörde hemma där passade på att kasta grejer i våra containrar, minskades det till en gång om året. Dessutom togs containern för elektronik bort. Blä! Nu var man tvungen att köra till tippen själv – om man kunde. Eller som vi gjorde, fylla hela vinden full med skräp. Tvi!

Jag hittade dock ett företag som hyr ut container! Nämligen Junkbusters. Bara att ringa så leveras en stor container där du kan slänga allt ditt avfall. De hämtar såväl byggavfall, grovsopor, trädgårdsavfall, elektronik och möbler. Allt sker på miljövänligt sätt. När du är klar beställer du hämtning och så är det klart. Rent och snyggt på vinden med andra ord. ;)

Om man inte kan fylla den själv kan man även få hjälp av två man som kommer och sorterar och kastar. Toppen för äldre eller handikappade människor (eller vad sjutton, svaga tjejer som jag själv!).

Min mamma hade sådan här container leverarad för några år sedan på landet där det ju samlas mycket bråte och det var jättesmidigt. Ett tips bara!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>