Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Tips på färg – silverlasyr?

Written By: Cilla - Sep• 30•12

Jag kommer nog aldrig att glömma när jag skulle bestämma färg på mitt vardagsrum. Jag ville inte ha vitt eftersom det var för tråkigt och opersonligt. Inte heller ville jag ha någon sorts kaffebrun färg eftersom typ alla andra hade det. Jag kom fram till att ljusgrått var snyggt, fast samma sak igen, jag ville inte ha samma som alla andra och jag ville ha någonting personligt. Så jag hittade en broschyr från Färggrens tror jag det var. Där gjorde de reklam för någonting som kallades lasyr. Det var guldlasyr och silverlasyr och någon annan sort. Detta var någonting man svampade på den ordinarie färgen och så bildades snygga skuggor på hela väggarna i vardagsrummet. Jaaa! Äntligen hade jag hittat någonting skoj, någonting som passade mig. En färg som jag bara älskar och som jag blir helt lycklig av är den där guldgula, rödbruna färgen som bildas när solen precis går ner. Så först hade jag tänkt mig någonting sådant. Men sedan insåg jag hur svårt det skulle bli att hitta möbler som passade. Därför bestämde jag mig för grått som jag tänkt från början och sedan silverlasyr ovanpå det.

Vardagsrummet var från början oranget – crazy fult! Haha. Så jag började med att måla två lager vitt. Därefter målade jag två lager grått. Men vad hände, jo, väggarna blev lila! Jag tänkte såklart: “Åh neeeej, inte ett lila vardagsrum!” Plus att jag bestämt att sovrummet skulle vara lila. Så jag var sur och missnöjd ett tag. Men! Vi hade ju fortfarande silverlasyren kvar. Den var svindyr men strunt samma. Så mamma och jag började smeta på ett yttre lager av denna silvriga färg. Vi gjorde som det stod i broschyren och tog en svamproller som vi gjorde skuggmönster med. Totalt fiasko. Det såg bara smutsigt och slarvigt ut. Detta med silverlasyr var en bluff, tänkte vi. Men sen kom vi på den geniala idén att måla ett jämnt lager med lasyren och liksom täcka hela väggen med det i stället för att försöka göra mönster. Det blev skitsnyggt! Ett vardagsrum med silvriga väggar – så häftigt och originellt! Visst, jag fick höra kommentarer som “blir man förgiftad om man slickar på de här väggarna eller?” men de flesta tyckte det var en mycket läcker färg. Dock ska tilläggas att det redan innan, i den oranga originalfärgen fanns strukturmedel. Detta gav lite skuggiga effekter, liksom knottror eller vad man ska säga. Annars hade det nog inte blivit lika snyggt. Så kan det gå ibland när man är kreativ (och har tur!).

Till denna väggfärg vore det snyggt med en silvergrå Fatboy, tycker jag.

 

Jämför före och efterbilderna:

 

Före:

 

Efter:

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>