Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Kakel i ett vardagsrum

Written By: Cilla - Oct• 31•14

Jag hittade just ett bra företag på nätet som levererar kakellösningar till hem, såväl lägenheter som hus. Nämligen Svenska kakel. Har precis hittat en lösning där kakel eller mosaik kan vara till nytta för ett vardagsrum. Vi ska precis göra om öppna spisen på landet med kakel runt omkring och då passar deras lösningar utmärkt. Man kan få alla möjliga tänkbara mönster på plattorna, t.ex. blommor. Man kan i princip också få vilken färg som helst och olika former går också bra. Nu ska vi visserligen välja vitt och en ganska matt färg men det var bara för att vi ville ha en minimalistisk touch. Det blir lätt så på landet att det blir för mörkt. Man vill ljusa upp det lite helt enkelt och då väljer man vitt. :) Jag ser där på hemsidan att de gjort andra öppna spisar och det blev riktigt stiligt!

 

En kompis’ landställe. Något sådant hade jag tänkt mig fast kanske lite mer stiligt/glassigt.

 

Håller faktiskt precis just nu på att göra om hela köket (de har precis bestämt i området att det ska vara kommunalt vatten och avlopp så sommarvattnet funkar inte längre). Då kanske man ska ta och anlita Svenska kakel? Även här vill vi nog köra på ganska mycket vitt. Jag har faktiskt redan gjort en ritning över hur det ska se ut och tror också att det här företaget kan vara bra på just minimalism. Ibland vill man som svensk gå ifrån det där vita/gråa, t.ex. såg jag där på sajten att man kan få en snygg guldrand. Men man inser också som sagt att det kan bli för mörkt.

Jag berättar senare hur det går! Mycket som är på G på vårt landställe för tillfället!

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>