Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Stilren eller prålig möblering?

Written By: Cilla - Nov• 01•12

Vad ska man tänka på när man ska möblera ett vardagsrum? Ja, jag tycker i alla fall personligen inte att feng shui är fel ute med sina tips och teorier. Man kan låta bli att täppa för fönstren med en massa möbler, inte ställa soffor och stolar med ryggen mot en dörröppning, sådana saker. Jag tycker att det ska vara luftigt och fritt i ett vardagsrum (inte för att jag följde det rådet själv något vidare, men men ;) .

Ett bra tips jag har är att i stället för att sprida ut en massa möbler, både soffor och fåtöljer, så är det rätt smart med en hörnsoffa. Så har jag gjort i alla fall. Det blir väldigt inbjudande och mysigt också och man spar lite plats om man har tur. Sedan, en sak jag önskar jag tänkt på tidigare. Att det inte är så himla kul att ställa en 40 tums platt-tv mitt framför ett fönster. Som om det inte är tillräckligt mörkt på vintern ändå liksom. Egentligen skulle jag ställt den i hörnet. Då får man vrida sig lite när man ska sitta och titta på tv i soffan men what the heck, det kanske man hade kunnat leva med?

Så här kanske man skulle gjort det i stället?

Ett annat tips när man ska möblera, och detta gäller inte bara vardagsrum utan alla rum, är att alltid stapla så mycket det går på höjden. Utnyttja utrymmet upp till taket. Utrymme får man sällan för mycket av! Så köp överhyllor till bokhyllorna och överskåp till garderoberna.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>