Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Gardintips – lite rött, lite svart, lite tyll

Written By: Cilla - Oct• 21•12

Nu ska ni få ett inredningstips men ni kommer bara gilla det om ni är som jag och gillar lite crazy inredning med stark personlig prägel. Och så lite gotiskt på det.

Jo, jag tänkte visa mina gardiner som jag har i vardagsrummet:

Många har tyckt de är jättehäftiga och visst, de är originella och jag har aldrig sett någon annan ha likadana. Men man ska tänka på att det blir lite mörkare när man har den färgen på gardiner och att de täcker för en del av fönstren. Men det kan man leva med om man vill ha ett coolt vardagsrum. ;)

Hur som helst, så här tänkte jag. Jag hade sett den här uppsättningen på gardiner i inredningskataloger. Detta med vanliga gardiner och sedan halvt genomskinliga tyllgardiner eller vad man ska säga som man hänger ovanpå. Jättefint tycker jag! Självklart kan man ha dem i alla möjliga färger. Vita med lila tyll, mörkrosa med ljusrosa tyll eller vad som helst. Men jag tyckte det här blev mest goth. ;)

De röda gardinerna köpte jag från IKEA och det var egentligen öljetter på dem men dem klippte jag bort (var tvungen att ta öljettgardiner då dessa var de enda som hade rätt färg). Sen sydde jag sicksacksöm så de inte skulle gå upp. Tyllgardinerna eller tyget hittade jag på Jysk. Det var ingen gardin egentligen och jag behövde varken fixa eller sy dem. Bara att klippa och hänga upp. Sedan hade vi gardinstängerna. Fina rosor, riktigt eleganta faktiskt. Jag köpte dem på Ellos och jag gillar att de ser lite slitna ut, som om det är något antikt. Passade bra till det övriga stuket tyckte jag. Banden som är knutna runt är faktiskt svarta fjädrar som jag köpt på Panduro.

Annars tycker jag den här tjejen hade himla snygga gardiner.

Sedan vet jag dem som inte har en enda gardin i vardagsrummet. På sätt och vis är det också smart eftersom man då får maximalt ljus in i rummet. Det blir lättare att öppna fönstren och släppa in luft också och gardinen riskerar inte att fastna i balkongdörren och liknande. (Fast som ni ser har jag hoppat över balkongdörren helt i mitt arrangemang, jag vet inte om någon någonsin tänkte på det.) Jag vet faktiskt inte om folk, särskilt killar, kanske inte lägger märke till att man inte har gardiner?

Kolla gärna in dessa inredningsbloggar där du kan få inspiration från olika bloggare angående inredning av ditt hem.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>