Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Vita väggar gör att det ser större ut

Written By: Cilla - Oct• 17•12

Min kusin tipsade mig om en sak, nämligen att om man har ett vitt vardagsrum, alltså målar samtliga väggar vita, så ser det otroligt mycket större ut. Man skulle kunna tro att skillnaden inte är så stor jämfört med till exempel grått, men så är tydligen inte fallet. Min kusin gjorde själv ett test på detta. Hon flyttade in i en lägenhet där väggarna i vardagsrummet var grå och så målade hon om dem vita. Hon upptäckte då hur mycket större hela rummet såg ut.

Fast själv tycker jag det kan vara lite tråkigt med vitt. Å andra sidan, mycket bra när det ju är så mörkt i Sverige en stor del av året. Det vita lyser upp och reflekterar belysningen inomhus och det lilla ljus som kommer utifrån så att man får maximalt med ljus. Även ljusa möbler hjälper till när det gäller detta. Sedan går det såklart att göra vardagsrummet intressant på massor av andra sätt, färgen på väggarna är självklart inte avgörande. I USA har man nästan aldrig ljusa möbler, snarare murriga, mörkt trä och dylikt, men det beror på att de inte har samma klimat som här.

En kompis tipsade om färgen Stockholmsvitt som tydligen ska vara en vit nyans perfekt för vardagsrum. En fulländad blandning som inte är kritvit men inte heller smutsig eller äggskalsvit utan just perfekt. Sedan att den är dubbelt så dyr och att det ju faktiskt bara är en vit färg, det kan man ju också diskutera…

Kolla förresten upp ifall din bostadsrättsförening (om du nu råkar bo i en sådan) har avtal med en färgfirma. Då kan du få rabatt på färgen. Jag vet att Riksbyggen tidigare hade samarbete med Flügger Färg. Värt att kolla upp!

En annan sak ni kan kolla upp är denna trevliga lista på Inredningsbloggar.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>