Vardagsrum – en inspirationsblogg

Inredningstips, färg, möbler, belysning

Billy hyllsystem från IKEA – billigt och snyggt!

Written By: Cilla - Oct• 04•12

Jag gillar inte att rekommendera samma sak som alla andra, men i det här fallet måste jag nog göra det ändå. IKEA:s Billy hyllsystem för vardagsrum är och förblir vårt sekels bästa bokhyllor. Man ser dem både i designhem och hos vanliga svenssons. Det som är grymt med Billys är att det finns så många möjligheter att göra vad man vill. Ta den vanliga standardbokhyllan i serien. Då kan man dels bygga på uppe på med en överhylla så att det blir som en förlängning. Otroligt bra om man har ont om plats och behöver stapla på höjden så mycket det går. Sedan kan man köpa till vitrindörrar och göra om det till ett vitrinskåp. Sen kan man också sätta in belysning i skåpet. Man kan byta ut alla hyllplanen mot sådana i glas i stället för trä och vips har man ett riktigt glassigt vitrinskåp!

 

Hörnhylla finns också i hyllsystemet vilket är perfekt i ett hörn i vardagsrummet. Här finns massa fler tips på sådant. Varför inte brassa på med belysning i den också? Sedan kan du även skaffa skåpdörrar till underdelen av en hylla. Hur bra som helst om man vill förvara saker som inte är så fina att ha framme. CD- eller DVD-hyllor kan man skaffa hur många som helst och slutligen en avslutningshylla på kanten allra längst ut. Både praktiskt och estetiskt snyggt.

 

Ett par saker bör man dock tänka på:

 

  • Skåpdörrar, både sådana i glas och sådana i trä, passar endast till den bredare sortens bokhyllor.
  • När man har en lampa med skärm på sin hylla och även när man har CD-hyllor så kan det bli konstigt med överhyllor. Detta eftersom det då blir naket ovanför CD-hyllorna.
  • Vitrindörrarna till bland annat den grå varianten har frostat glas, ej klart glas. Detta kanske har ändrats, så kolla upp det! Fråga inte i IKEA-butiken, personalen har sällan koll på sådana detaljer utan det är ofta det som står i katalogen och på hemsidan som stämmer.

 

Dessutom är Billy riktigt billig. Hela mitt hyllsystem med samtliga modifieringar kostade lika mycket som en kompis’ tatuering. :) Men allra billigast blir de som inte är gjorda i massivt trä, alltså de vita, grå och svarta varianterna.

Här är mitt vardagsrum med Billy hyllsystem. Vitrindörrarna som hör till den hyllan har egentligen frostat glas men jag beställde vita dörrar och målade om dem. Men det var jättejobbigt!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Comment

  1. [...] Hyllsystem till vardagsrum – vad sägs om Billy?Jag gillar inte att rekommendera samma sak som alla andra, men i det här fallet måste jag nog göra det ändå. IKEA:s Billy hyllsystem för vardagsrum är och …GÅ TIL HEMSIDAN! [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>